top of page

Museumcongres 2023

Op 9 november vond het Museumcongres 2023 plaats. Er waren maar liefst 550 deelnemers die hun passie voor kunst en cultuur met elkaar deelden. Hieronder waren ook leden van Erfgoed Jong. De dag stond in het teken van aanjagers. In andere woorden: vernieuwing en vooruitstrevendheid. Daarom was het doel mensen te inspireren en te verbinden. Er waren sprekers over uiteenlopende onderwerpen, van artificial intelligence tot en met cabaret. Ook mochten we onze staatssecretaris Gunay Uslu ontvangen die haar waardering voor de sector uitsprak. Er was veel gelegenheid om te netwerken onder het genot van heerlijke vegetarische maaltijden. Ook het bezoek aan Museum de Fundatie was een eye opener. Op het moment is daar een tentoonstelling samengesteld met kunst van Oekraïense kunstenaars. Zeker in deze tijd is het mooi om even stil te staan bij deze positieve bijdrage van Oekraïne.


Wat mij opviel is dat er binnen de sector, maar ook onder ons publiek, aandacht is voor jongeren en ‘kleine’ culturele organisaties. Zo heeft dit jaar het Bakkerijmuseum de Museumkids Award gewonnen en is de Museumprijs 2023 overhandigd aan Museum Jan Cunen. Nina van der Werf is het Museumtalent 2023. Dit is omdat zij nu anderhalf jaar werkt in de museumwereld en veel initiatief toont. Ze is een echte allrounder bij Missiemuseum Steyl. Dus laat je inspireren en zet dromen door, wellicht krijgt dan volgend jaar een lid van Erfgoed Jong wel deze prijs.


Elise Noordhoek
Recente blogposts

Alles weergeven

Symposium 'Jongeren betrekken'

Jongeren vormen de spil van de komende generaties. Het is cruciaal om hen actief te laten deelnemen in het erfgoeddomein. Dit niet alleen ter behoud van ons erfgoed, maar ook om vernieuwing en frisse

Comments


bottom of page