top of page

Ambassadeursprogramma

Onderschrijf jij de missie van Erfgoed Jong, maar val jij buiten de leeftijdsgrens van ons netwerk? Word dan ambassadeur! 

 

De ambassadeurs van Erfgoed Jong zijn mensen met een hart voor erfgoed. Ze werken in de erfgoedsector, hebben er affiniteit mee of zijn er simpelweg in geïnteresseerd. Ook vinden ze het belangrijk dat jonge mensen gehoord worden in de erfgoedsector en daarbuiten. Ze zijn graag betrokken bij Erfgoed Jong. Daarnaast dragen ze graag hun steentje bij om deze jongeren en dit netwerk een springplank te bieden. 

 

Wat vragen wij van jou als ambassadeur? Natuurlijk dat je affiniteit hebt met jongeren en erfgoed. Je bent bereid om je ervaring, expertise en netwerk in te zetten voor Erfgoed Jong. Bijvoorbeeld door andere mensen over Erfgoed Jong te vertellen, of door een korte presentatie te geven over jouw werk om leden van Erfgoed Jong te inspireren. 

 

Wij bieden jou een groep enthousiaste jongeren die jou en of je netwerk graag helpen. Bijvoorbeeld als je een goede stagiair zoekt, jongeren wil laten meedenken of wil toetsen of iets aanslaat bij 16 tot 30- jarigen. Je krijgt zo een connectie met een grote groep jongeren met interesse in erfgoed en blijft op de hoogte van wat er onder hen speelt en wat zij belangrijk vinden. Ook kom je in contact met andere ambassadeurs die net als jij interesse hebben in erfgoed. Tot slot word je uitgenodigd voor geselecteerde Erfgoed Jong netwerkevenementen. 

 

Ambassadeur zijn van Erfgoed Jong is volledig vrijwillig. Wij verwachten wel dat je betrokkenheid toont bij het netwerk. Uiteraard kan dat op verschillende manieren. Wij staan ervoor open om samen met jou Erfgoed Jong verder vorm te geven. 

Heb je interesse? Neem dan contact op met de stuurgroep van Erfgoed Jong.

bottom of page