top of page
20A8844A-BFF0-4AE3-B874-B9E6343DA868.JPG

Leer ons
kennen

Erfgoed Jong is een onafhankelijk landelijk netwerk van jongeren tussen 16 en 30 jaar met interesse in én een mening over erfgoed.

Wat is Erfgoed Jong?

Met lef, kennis en verrassende perspectieven willen wij de erfgoedwereld in Nederland een nieuwe impuls geven. Het is een platform waar jongeren en erfgoedinstellingen elkaar ontmoeten en waar samenwerkingen tot stand kunnen komen. De leden van Erfgoed Jong hebben uiteenlopende achtergronden, van kunsthistoricus tot onderwaterarcheoloog, en dat maakt Erfgoed Jong een uniek netwerk in het erfgoedveld.

 

Erfgoed Jong is een initiatief van Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN).

Hét jonge landelijke erfgoednetwerk

412D1706-DE99-48F5-B8D0-7B755F1CC54E.JPG
2021-10-23 131256 Kerkvernieuwers - Alleen op vakantie - ©Simone Both - P1353414.jpg

Wat doet Erfgoed Jong?

Samen geven wij Erfgoed Jong vorm. We vormen verschillende werkgroepen die verantwoordelijk zijn voor een deel van de organisatie, organiseren evenementen voor elkaar, houden elkaar op de hoogte van nieuws over erfgoed en delen kansen voor banen en projecten. Wij creëren een netwerk voor en met elkaar.

Het doel is om onze ideeën verder te laten reiken dan het eigen netwerk, zodat de stem van jongeren óók het professionele werkveld bereikt.

Sluit je ook aan?

Lees hier meer over het lidmaatschap bij Erfgoed Jong of meld je direct aan.

Ben je ouder dan 30, maar wil je toch betrokken zijn bij Erfgoed Jong? Lees hier meer over ons Ambassadeursprogramma.

Samenwerken met Erfgoed Jong

Ben je als culturele instelling of erfgoedorganisatie geïnteresseerd om samen te werken met Erfgoed Jong? Lees dan hier verder. We komen graag met je in contact!

bottom of page