top of page

Excursie Nationaal Militair Museum - 21 augustus


De zon schijnt stevig door, dus Erfgoed Jong gaat erop uit!

Zondag 21 augustus organiseert de Activiteitenwerkgroep weer een excursie, dit keer naar het Nationaal Militair Museum: een grote culturele instelling gewijd aan militair erfgoed. Medewerker Tijmen zal ons rondleiden in het museum en meer vertellen over zijn werk.


Hierna is er de kans om zelf het museum en het omliggende terrein te bekijken: het museum ligt namelijk op Vliegbasis Soesterberg. Dit terrein vormde begin vorige eeuw de bakermat van de Nederlandse luchtvaart, en omhelst 500 hectare aan vegetatie die uniek is voor zijn omgeving. Kortom: hier komen erfgoed, natuur en het beheer van beiden samen.

En geheel in de stijl van Erfgoed Jong volgt er een borrel in het museumcafé.


Tijden

13.30u -14.15u: Fietsen vanaf station Amersfoort Centraal naar Nationaal Militair Museum (fietstocht van 30 minuten/10 kilometer).

14.15u -16.00u: rondleiding door het museum en vrij rondlopen door museum en omgeving.

16.00 -17.00u: drankje in het museumcafé.


Vervoer

Je kan ervoor kiezen om mee te fietsen vanaf Amersfoort Centraal (regel zelf een OV-fiets of eigen fiets) of om met eigen vervoer direct naar het museum te komen. Trefpunt als je meefietst: voor de fietsenstalling aan het stationsplein van Amersfoort om 13.30u. Kom graag op tijd!


Kosten De activiteit is gratis met Museumkaart/ICOM-kaart, ook biedt het museum verschillende kortingen: Bezoek Nationaal Militair Museum | Plan je bezoek (nmm.nl) Vol tarief is €16,50.


Ben je nog geen lid, maar wil je wel deelnemen? Lid worden duurt maar een paar minuten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Symposium 'Jongeren betrekken'

Jongeren vormen de spil van de komende generaties. Het is cruciaal om hen actief te laten deelnemen in het erfgoeddomein. Dit niet alleen ter behoud van ons erfgoed, maar ook om vernieuwing en frisse

bottom of page