top of page

Ontmoeting en verdieping tijdens de tweede netwerkborrel


6 februari 2020 was de tweede netwerkborrel! Deze avond stond in het teken van ontmoetingen. We maakten kennis met het Nederlands Volksbuurtmuseum, leerden elkaar kennen en ontdekten een inspirerend perspectief.


Het Nederlands Volksbuurtmuseum ontving ons hartelijk in het museum in hartje Utrecht. Heerlijk om door het museum te lopen met een biertje in de hand! In de vaste collectie met objecten uit volksbuurten zagen we spullen waar wij vaak het gebruik niet van wisten. Toch was het verhaal duidelijk: volksbuurten draaiden om het sociale vangnet. In tijden van armoede werd er zo goed mogelijk voor elkaar gezorgd.

Dank ook aan Gwydion Zomer voor zijn enthousiaste verhaal over het "embodying the knowledge" van hoe hij het vak van smid zich eigen maakt! Aan de hand van gesmeden voorwerpen liet hij de kneepjes van het vak zien en vertelde hij over verschillende vaardigheden die je moet hebben om te kunnen smeden. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal moet je leren omgaan met het ritme van het ambacht.

Tot slot hebben we ervaringen uitgewisseld, elkaar tips gegeven en ons netwerk goed uitgebreid met een app die ons elke 10 minuten liet wisselen van gesprekspartner. We spraken over uitdagingen in onze, soms heel verschillende, werkvelden. Een geslaagde avond dus: op naar de volgende!


Comments


bottom of page