top of page

Activiteit: Erfgoed Jong& Immaterieel erfgoed

Bijgewerkt op: 26 sep. 2022

Donderdag 29 september - 19.30-22.30u - De Katoendrukkerij Amersfoort


Wat is immaterieel erfgoed? Hoe blijft het relevant voor de toekomst? Wat betekent het als immaterieel erfgoed wordt bijgeschreven op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland? En hoe zijn jongeren hierbij betrokken?

Op 29 september organiseren we een activiteit over immaterieel erfgoed! Deze vindt plaats bij De Katoendrukkerij in de Volmolen in Amersfoort: een gespecialiseerde ambachtelijke werkplaats waar met houten drukblokken op papier en textiel wordt gedrukt, die je na sluitingstijd kan bekijken!


Susanne Verburg uit de stuurgroep van Erfgoed Jong én werkzaam bij Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland legt uit wat immaterieel erfgoed precies is. Nathalie Cassée, directeur van De Katoendrukkerij, vertelt over het ambacht van katoendrukken en de relevantie en het gebruik vandaag de dag.


Jonge immaterieel erfgoedbeoefenaars en ambachtslieden (die lid zijn van Erfgoed Jong) vertellen over de praktijk! William Bouter is 20 jaar oud en helpt al negen jaar mee op molens. Nu is hij molenaar van de korenmolen van Goidschalxoord (Hoeksche Waard) waar graan vermalen wordt tot meel. Deborah Mellenbergh studeerde International Fashion & Branding aan de AMFI en deed onderzoek naar de ambachten van Nederlandse streekdrachten en hoe jongeren hiervoor te interesseren zijn. Dit resulteerde in een interactieve app.


Natuurlijk is er ruim de tijd om te borrelen en bij te praten over al het erfgoed dat je deze zomer bezocht hebt.

Meld je hier aan voor de Erfgoed Jong & Immaterieel erfgoed: Inschrijfformulier Erfgoed Jong & Immaterieel erfgoed 29.9.2022 - Google Formulieren


Deze activiteit staat open voor leden en niet-leden: iedereen met interesse in erfgoed van 16-30 jaar! Stuur de uitnodiging dan ook gerust door. Hopelijk tot 29 september!

Recente blogposts

Alles weergeven

Symposium 'Jongeren betrekken'

Jongeren vormen de spil van de komende generaties. Het is cruciaal om hen actief te laten deelnemen in het erfgoeddomein. Dit niet alleen ter behoud van ons erfgoed, maar ook om vernieuwing en frisse

コメント


bottom of page