top of page

Brainstorm & De Grote Erfgoed Jong quiz

Op donderdag 2 december 2021 organiseerde Erfgoed Jong een activiteit die bestond uit twee delen: een brainstorm en een gezellige borrel. Aanvankelijk zou de activiteit plaatsvinden in Amersfoort bij De Katoendrukkerij, maar helaas dwongen de coronamaatregelen ons om de activiteit naar online te verplaatsen.


Begin 2021 had de stuurgroep van Erfgoed Jong een enquête gehouden onder de leden om feedback te vragen en input en goede ideeën te verzamelen. De brainstorm was bedoeld om door te praten over de uitkomsten van de enquête en om leden de kans te bieden om mee te denken over de toekomst van Erfgoed Jong. We bespraken onder andere het soort activiteiten dat wordt georganiseerd, plannen om meer leden te werven en hoe we Erfgoed Jong bekender kunnen maken in het erfgoedveld. De brainstorm was alleen voor leden van Erfgoed Jong.


Daarna was het tijd voor het sociale deel van de avond, dat ook open stond voor niet-leden. De stuurgroep van Erfgoed Jong had zelf een quiz gemaakt: de Grote Erfgoed Jong (kerst)quiz! Deze ging natuurlijk over erfgoed: zo was er een archeologieronde, een (kunst)geschiedenisronde en een immaterieel erfgoedronde. Hoe goed ben jij bekend met de geschiedenis is van de kapsalon, de bekende vette hap die ook immaterieel erfgoed is? En wist je dat in de jaren 1930 50% van de Nederlandse huishoudens een stofzuiger had?

Ook een ronde over muziek en films en een ronde vragen over kerst kon niet ontbreken!


Aan het einde konden winnaars een mooie prijs uitkiezen die wederom erfgoed gerelateerd was. Zo heeft Erfgoed Jong het jaar ondergedompeld in erfgoed afgesloten. Vrolijk kerstfeest!


Recente blogposts

Alles weergeven

Symposium 'Jongeren betrekken'

Jongeren vormen de spil van de komende generaties. Het is cruciaal om hen actief te laten deelnemen in het erfgoeddomein. Dit niet alleen ter behoud van ons erfgoed, maar ook om vernieuwing en frisse

Comments


bottom of page