top of page

17-2: Erfgoed Jong& DroombanenOnze volgende -online- activiteit is Erfgoed Jong & droombanen op 17 februari van 20.00u tot 22.00u. Jonge, inspirerende sprekers (onder andere leden van Erfgoed Jong) vertellen kort over hun (droom)baan en geven praktische tips voor jouw carrière in het erfgoedveld! Of het nou is als ZZP’er of als social media redacteur; droombanen met erfgoed kunnen van alles zijn!


De vier sprekers van de avond stellen zich hieronder kort voor:


Maartje Kramer

De beeldbank van een archief doorspitten, onderzoeken wat je ziet en van dit alles een pakkend en educatief bericht maken met een mooie afbeelding; content maken is mijn droombaan! Niet als influencer, maar als ZZP’er voor het Noord-Hollands Archief.
Koen Marijt

Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Leiden ben ik mij gaan verdiepen in de geschiedenis van Noordwijk, het dorp waar ik geboren ben. Ik geef hierover lezingen en organiseer stadswandelingen. Ook maak ik geregeld reizen naar binnen- en buitenland om de slagvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog te bezoeken.

Met Koen van Toen wil ik mijn enthousiasme voor geschiedenis met iedereen delen!


Guinevere Ras

Guinevere Ras is curator en expert meerstemmigheid bij het Nederlands Fotomuseum. Ras richt zich als freelancer ook op het dekoloniseren van de narratieve ruimte met tentoonstellingen die het dominante westerse narratief bevragen en aanvullen. Recent was zij betrokken bij de totstandkoming van de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie (2021).

Eerder werkte zij aan: Heden van het Slavernijverleden (Tropenmuseum, 2018), Helende Kracht (Museum Volkenkunde, 2019) en Inspirerend Afrika (Afrika Museum (2020). Zij schreef mee aan de Handreiking onderzoek naar sporen van slavernij en het koloniale verleden in de collectieregistratie (2021), gepubliceerd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


Foto: Ruby Cruden


Martine van der Veer

Als historicus en journalist houd ik van verhalen vertellen. Naast mijn werk als publiekshistoricus bij de IJsselacademie, maak ik als ZZP'er video’s en podcasts voor verschillende opdrachtgevers, met name culturele organisaties. Podcasting is voor mij de perfecte combinatie tussen schrijven en radio maken, inhoud en creativiteit en journalistiek en communicatie. Ik zie een grote toekomst voor audioverhalen binnen het culturele veld en draag hier graag mijn steentje aan bij.Aanmelden voor deze activiteit kan hier.

Comments


bottom of page