Onze activiteiten

Erfgoed Jong organiseert het hele jaar door activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van aankomende activiteiten.
Heb je ook een goed idee voor een activiteit? Laat het ons weten!

Brainstorm & Eindejaarsborrel 

Op 2 december zijn we welkom in Amersfoort en wel bij de De Katoendrukkerij in de Volmolen. De Katoendrukkerij is een expertisecentrum voor het ambacht katoendrukken. Deze techniek wordt gebruikt om patronen op woon- en kledingtextiel te drukken.

Met een drankje in de hand is er genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen én meer te leren over dit ambacht!

 

Je bent van harte welkom om 20.00 uur. We vragen een bijdrage van 5 euro voor een hapje en een drankje.

Voorafgaand aan de borrel is er ruimte voor leden van Erfgoed Jong om mee te brainstormen over de toekomst en organisatie van Erfgoed Jong. Ben jij erbij?

post activiteit EJ 16 sept 2.jpg

ERFGOED JONG& on(t)roerend erfgoed

Luther Museum Amsterdam*
donderdag 16 september 19.00-22.00u

 

Tijdens deze tweede editie van Erfgoed Jong& dompelen we ons onder in de wereld van religieus erfgoed en de mogelijkheden (én moeilijkheden) rondom de herbestemming en representatie ervan. 

 

Vanaf 19:00 openen we de deuren en om 19:30 starten we met de presentaties van de gastsprekers. Kwartiermaker van het Luthermuseum Tonko Grever vertelt over de herbestemming van het pand waar sinds 2019 het Luthermuseum is gehuisvest. Sander Ummelen en Ankie Petersen van de Kerkvernieuwers vertellen over hun onderzoeksproject naar jongeren & kerkgebouwen in het kader van het FARO-verdrag. En Kirsten van Kempen vertelt over 'Waterlooplein. De buurt binnenstebuiten', en hoe het tentoonstellingsteam van het Joods Historisch Museum heeft geprobeerd de tentoonstellingsruimte actief te verbinden met het echte Waterlooplein in Amsterdam.

We sluiten de avond af met een borrel, om te netwerken en verder door te praten.
 

ERFGOED JONG& INCLUSIE

webinar 18 maart 19.30-21.00u

De allereerste editie van Erfgoed Jong& komt eraan: namelijk Erfgoed Jong& Inclusie.

 

Tijdens deze avond nemen sprekers Jessy Wong (projectmedewerker diversiteit en inclusie aan de Universiteit Leiden) en Roy Sjoers (medewerker bedrijfsvoering en specialist neurodiversiteit en inclusie bij Museum van de Geest) ons mee in het thema diversiteit en inclusiviteit in de erfgoedwereld. We sluiten de avond af met een online borrel, om te netwerken en verder door te praten.

De komende weken zullen we de twee sprekers uitgebreid aan jullie voorstellen. Meld je snel aan via de knop 'Aanmelden'!