Onze activiteiten

Erfgoed Jong organiseert het hele jaar door activiteiten. Hieronder vind je een overzicht van aankomende activiteiten.
Heb je ook een goed idee voor een activiteit? Laat het ons weten!

ERFGOED JONG& INCLUSIE

webinar 18 maart 19.30-21.00u

De allereerste editie van Erfgoed Jong& komt eraan: namelijk Erfgoed Jong& Inclusie.

 

Tijdens deze avond nemen sprekers Jessy Wong (projectmedewerker diversiteit en inclusie aan de Universiteit Leiden) en Roy Sjoers (medewerker bedrijfsvoering en specialist neurodiversiteit en inclusie bij Museum van de Geest) ons mee in het thema diversiteit en inclusiviteit in de erfgoedwereld. We sluiten de avond af met een online borrel, om te netwerken en verder door te praten.

De komende weken zullen we de twee sprekers uitgebreid aan jullie voorstellen. Meld je snel aan via de knop 'Aanmelden'! 

Webinar 'Werken in de erfgoedsector?!'

Veel leden van Erfgoed Jong volgen een studie of werken al in de erfgoed- of culturele sector of studeren en zijn nieuwsgierig naar de sector. Maar wat zijn de actuele ontwikkelingen in het werkveld en welke vaardigheden komen er goed van pas? Hoe begin je als ZZP’er, zoals veel anderen in deze sector? En hoe zijn anderen op de plek gekomen waar ze nu werken?


Deelsessies (je kiest en volgt er twee van de drie):

1. Vriens Archeo flex tipt!

In deze deelsessie vertelt Esther Vriens van uitzendbureau Vriens Archeo Flex, bekend van Erfgoed Talent, meer over de huidige arbeidsmarkt, veel gevraagde competenties binnen de erfgoedsector en sollicitatietips!

2. ZZP'en: tips en valkuilen

Dyonna Benett, oud-stuurgroeplid van Erfgoed Jong en ervaren ZZP'er, vertelt in deze sessie alles wat je wilt weten over het starten van je eigen bedrijf, maar ook over de valkuilen en tips die ze onderweg heeft geleerd. Hoe breid je bijvoorbeeld ook in coronatijd je netwerk uit?

3. Keuzes en stappen: ervaringen van jonge professionals

"Maar hoe ben je daar dan gekomen?" Het is een veel gestelde vraag aan jonge professionals in de culturele erfgoedsector. Om een beeld te geven van keuzes en stappen die jouw peers hebben gemaakt, vertellen jonge werkenden in de erfgoedsector over hun pad naar hun huidige baan.